Studii în străinătate - Pauza Mare

Studii în străinătate


EDMUNDO – Serviciu GRATUIT de consiliere pentru elevii și studenții interesați să studieze în străinătate

EDMUNDO – Serviciu GRATUIT de consiliere pentru elevii și studenții interesați  să studieze în străinătate

 

Grupul EDUCATIVA este un grup de organizaţii non-guvernamentale şi companii private care dezvoltă şi promovează împreună proiecte şi servicii ce oferă tinerilor români oportunităţi de dezvoltare personală şi în carieră.

 

Printre proiectele Grupului EDUCATIVA se numără târgul RIUF şi serviciul GRATUIT de consiliere EDMUNDO – A World of Education. ROMANIAN INTERNATIONAL UNIVERSITY FAIR - RIUF este cel mai mare eveniment educaţional din România şi Estul Europei. Anual, peste 100 de instituţii educaţionale, din peste 20 de ţări, vin să interacţioneze direct cu tinerii români interesaţi de studii internaţionale. Peste 65 000 de vizitatori au profitat de oportunităţile oferite de RIUF în ediţiile precedente. EDMUNDO - A World of Education este serviciul GRATUIT care oferă tinerilor români informaţii, consiliere şi asistenţă pentru admiterea la instituţii de învăţământ superior din Europa, SUA şi Canada.

În cei 4 ani de activitate, un număr de 8000 de tineri au primit informaţii de la consilierii EDMUNDO, 1000 de elevi şi studenţi au aplicat la studii în străinătate şi peste 500 dintre ei se află acum la una din universităţile noastre partenere. Elevii doritori să apeleze la Edmundo după terminarea liceului, pot opta pentru urmatoarele țări: Olanda, Franța, USA, Canada, Marea Britanie și Danemarca. Acestea sunt țările reprezentate de Edmundo, în Romania.

Nu vă panicati!

Daca sunteți mai emotivi și nu stiți de unde să începeți, consilierii EDMUNDO vă pot ajuta cu:

 Informaţii despre studii universitare şi post-universitare în Marea Britanie,

Danemarca, Olanda, SUA, Canada.

 Consiliere pentru selecţia programelor

 Asistenţă pentru întocmirea aplicaţiilor (formulare, eseuri, CV-uri, recomandări)

 Organizarea de conferinţe astfel încât studenţii EDMUNDO să se poată cunoaşte între

ei înainte de plecarea la studii

 Informaţii despre finanţarea costului studiilor.

Este obligatoriu ca un elev doritor să studieze în străinătate să aibă unul dintre următoarele examene de limba engleză : Cambridge, ILETS sau TOEFL. Dintre acestea, cel mai cerut de universitatile din afara este IELTS-ul, dar sunt și universități care acceptă atât examenul IELTS, cât și Cambridge sau TOEFL.

Săptămânile trecute, a venit și la noi la liceu, un reprezentant de la Edmundo care ne-a expus varietățile și oportunitățile pe care le avem pentru a studia în străinătate, adică cele prezentate mai sus. O parte dintre colegi au părut foarte interesați iar alții, ca de obicei, au fost indiferenți, nepăsându-le de șansa pe care o au.

Respectiva domnisoara ne-a sugerat că dacă ar fi să alegem o țară în care cei de la Edmundo au acoperire, cel mai bine ar fi sa optăm pentru Danemarca, Olanda sau Marea Britanie. În Danemarca ar parea inițial ca este cel mai rentabil deoarece școlarizarea este gratuită iar job-urile part-time sunt ceva mai bine plătite. Asta e doar prima deducere pe care o faci, dar, de fapt, și în Olanda și Marea Britanie, statul îți oferă un împrumut de 4-5 mii de euro, respectiv 8-9 mii de lire (pe an) pe care ești obligat să-I restitui pe parcursul a 21 de ani de muncă.Bineînțeles, este în interesul lor să te ajute să-ți găsești de lucru, ca să le poti înapoia banii împrumutați.

În clasa mea, pe lânga mine, au mai părut interesați încă vreo trei sau patru colegi care sunt mai deschiși la noi provocări și care deja au luat în serios aceastaăoportunitate, interesându-se când se fac înscrierile pentru examenul la limba engleză, în cazul nostru, IELTS-ul, pe care nu ai cum să-l pici, decât să-l iei cu o notă mică. Am înțeles că universitățile din afară, cele care se respectă cât de cât, cer ca nota de la examen să nu fie sub 6.5.

Puteti apela la Edmundo din clasa a 12-a, preferabil înainte de terminarea anului scolar. Consider că este o șansă la care nu ar trebui să-i dăm cu piciorul, cei interesatți, și să profităm la maxim de ocazia asta deoarece la cât de “bine” merg treburile la noi în țară, nu cred că mulți s-ar putea realiza mai bine aici decât în străinaătate.

Așadar, celor interesați le sugerez să ia în serios această oportunitate pentru că este o ocazie unică ce nu se poate fructifica decât la vârsta pe care o avem acum de 18-19 ani, și ar fi păcat să ne pară rău mai încolo, să ne trezim vânzători ambulanți de legume în piață după terminarea facultații la noi în țară și să zicem în adâncul nostru: “Vai ce fraier am fost!” Profitați la maxim de această oportunitate, căci asta este vârsta apogeului nostru, momentul decisiv în crearea unui viitor. Dar ca să-ți faci un viitor, trebuie mai întâi să ai un “target”, pe care să-l urmezi, în cazul de față, la mine și la ceilalți colegi, acest “target” este studiul în străinătate.

 

                                                                     Rafael Buliga XII E


1271 Vizualizări.
Articol adăugat în 28 Noiembrie 2013 ora 21:59 de către Admin.Adaugă un comentariu

Comentariul tău nu va apărea doar după ce va fi acceptat de catre un administrator.


Nume

Email

Subiect

Comentariu